Vanaf zaterdag 12 juni gaat het museum weer open!

Met ingang van zaterdag 12 juni bent u weer van harte welkom in ons museum op zaterdagen tussen 14.00 en 17.00 uur. U ziet onze vaste collectie, een overzicht van archeologische vondsten in en rond Heiloo. Speciaal is er de expositie rond de spoorspoorwegonderdoorgang “Door de Strandwal”; ook schenken we extra aandacht aan het archeologisch onderzoek op het Landgoed Willibrordus.

Natuurlijk gelden de COVID voorschriften: Reserveren via www.baduhenna.nl , registratie en gezondheidscheck zijn verplicht. Groepen van maximaal 4 personen zijn toegestaan op basis van reservering. Het maximum van 4 personen wordt anders berekend bij kinderen die met een volwassenen komen en bij personen die op hetzelfde adres wonen. Bezoekers dragen binnen een mondkapje, deze mag af als iemand zit en afstand houden goed mogelijk is.

Met ingang van 12 juni bent u ook weer welkom op iedere woensdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur. Ook volgens de hierboven gegeven regels.

NIEUWS: De afgelopen weken is er archeologisch onderzoek verricht aan de Lage Laan. Op het terrein zijn resten van een 13e-14de eeuwse nederzetting aangetroffen met tal van sloten, greppels en paalkuilen. Er zijn verschillende soorten waterputten vrijgelegd, waaronder een stenen put, een tonput van houten duigen en hoepels en een plaggenput. Er is 13-14de eeuws aardewerk verzameld, een houten trip (soort klomp), een spinklosje een een compleet leren kinderschoentje (maat 19).

LINK: RTV Noord Holland maakte volgende opname