Archeologiedagen op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 juni 2021.

Op vrijdag en zaterdag organiseert Archeologisch Museum Baduhenna i.s.m. Historische Vereniging Heiloo een archeowandeling door de wijk Zuiderloo op vrijdag 13.30 uur en op zaterdag om 11.30 uur. De wandeling duurt ruim anderhalf uur en start vanaf het Landgoed Willibrordus Kennemerstraatweg 464 Heiloo. Verzamelen bij de ingang van het Historisch Museum Heiloo. Aanmelden is gewenst via communicatie@baduhenna.nl. Kosten voor deelname zijn €5,-  betalen via pin is mogelijk.

“Een kennismaking met de vroegere bewoners op de strandwal.”

De wijk Zuiderloo is een bijzondere woonwijk die nog volop in ontwikkeling is. Er zijn woonbuurtjes die een link hebben met het leven op de strandwal in vroegere tijden. Archeologisch onderzoek bracht de sporen van bewoning in de bronstijd en de vroege Middeleeuwen weer bovengronds.

Nieuwsgierig naar de vroegere bewoners en hun manier van leven? Meld je dan aan voor de archeo-wandeling. Tijdens de wandeling vertelt de gids over het oude landschap met greppels, houtwallen, hagen, bosjes en duintjes; over waterputten, oude boerenerven, palencirkels en grafheuvels; over pollepels, sikkels en hamers. Na deze wandeling kijk je met andere ogen naar deze wijk.

Tijdens deze dagen is het Archeologisch Museum Baduhenna extra geopend op vrijdag van 15.00-17.00 uur, zaterdag van 13.00-17.00 uur en zondag van 14.00-17.00 uur.

Kom langs en bewonder unieke vondsten vanaf de steentijd tot de vroegmoderne tijd. Glissen en walvisbotten, aardewerk en glaswerk, er is van alles te zien en u kunt nadere tekst en uitleg krijgen. Museumbezoek vooraf aanmelden is gewenst, dit kan via de website www.baduhenna.nl