Programma voor groepen

In het souterrain van het hoofdgebouw van het Landgoed Willibrordus bevindt zich het Archeologisch Museum Baduhenna. Wij tonen de collectie van honderd jaar archeologisch onderzoek in Heiloo en naaste omgeving.Honderden voorwerpen, waarvan sommige met een unieke achtergrond en soms met een interessant verhaal wat betreft de herkomst. Voor groepen bieden we de volgende mogelijkheden:

  • Rondleiding door onze expositieruimte, waarbij ervaren rondleiders u de 4000 jaar oude bewoningsgeschiedenis van Heiloo laten beleven.  In de filmzaal heeft u keuze uit diverse films die de archeologie van diverse kanten belicht: het werk van de archeoloog, het verwerken van vondsten e.d. Duur 1,5 uur, max. 20 personen. € 7,50 p.p. incl. koffie/thee.

  • In overleg met het museum kunt u ook aan de slag met archeologisch materiaal: diverse materialen onderscheiden, keramiekscherven determineren, pijpenkoppen onderzoeken en potjes of tegelfragmenten lijmen (e.e.a. afhankelijke van het beschikbare materiaal). Duur 2 uur, max.10 personen. € 15,- p.p. incl. koffie/thee.

  • Onder deskundige leiding maakt u van archeologisch materiaal een ketting of een speld. Duur 2 uur, max. 6 personen. € 15,- p.p. incl. koffie/thee.

Hiermee kunt u een dagdeel bij Baduhenna samenstellen of één van deze programma’s afstemmen met andere activiteiten op het landgoed Willibrordus.

Zie voor overige informatie en mogelijkheden van het “Museumkwartier” :

  1. Cultuurkoepel Heiloo
  2. Toverlantaarn Museum Heiloo
  3. Verhalenkamer Willibrordus
  4. Historische Vereniging Heiloo

en

De Buitenkans