“Heiloo onder je voeten”, 100 jaar archeologische opgravingen in Heiloo.

Dit boek is een prachtig lees- en kijkboek met volop foto’s en het complete overzicht van alle opgravingen in Heiloo vanaf 1921. In dat jaar werd nml. de eerste archeologische vondst geregistreerd: enkele weefgewichten.

De geschiedenis van Baduhenna staat beschreven en dat zal voor velen een feest van herkenning zijn. Aan de hand van een tiental thema’s hebben professionals en vrijwilligers verhalen geschreven over hun archeologische werkzaamheden. Verder treft u de geschiedenis aan van de Stichting Regionale Archeologie Baduhenna en haar voorloper de Archeologische Werkgroep van de Vereniging Oud Heiloo vanaf 1987.

De officiële boekpresentatie is eind oktober voor een beperkt gezelschap en vanaf 30 oktober is het voor ieder te koop in het museum en de lokale boekhandel. De prijs bedraagt €15,=.

In het museum zijn op zaterdag 30 oktober en zondag 31 oktober speciale feestelijke verkoopmiddagen met een presentatie van het boek, een rondleiding langs de tentoonstelling en een attentie voor de kopers van het boek. Van 14.00u tot 17.00u bent u van harte welkom.

100 jaar archeologie in Heiloo.

Tegelijk met het verschijnen van het boek “Heiloo onder je voeten, 100 jaar archeologische opgravingen in Heiloo” is in het Archeologisch museum Baduhenna een tijdelijk tentoonstelling te bezichtigen.

Deze tijdelijke tentoonstelling “100 jaar archeologie in Heiloo” toont 20 van de meest kenmerkende opgravingen die in Heiloo zijn gedaan zoals; de eerste vondst uit 1921 aan de Holleweg; de opgravingen bij het Raadhuis en de Witte Kerk; de vondsten bij de Rustende Jager; in Zuiderloo; en bij het afgraven van bollengrond en in de volkstuinen. De vondsten, foto’s, beschrijvingen en rapporten vertellen het verhaal en nemen u mee door 100 jaar geschiedenis.

Van Archeologische Werkgroep Heiloo van Oud Heiloo tot Archeologisch Museum Baduhenna in beeld!

Een speciaal gedeelte van de tentoonstelling geeft een beeld van de ontwikkeling van Baduhenna; van kleine groep enthousiaste vrijwilligers en amateur archeologen tot een serieuze werkgroep van de Historische Vereniging Oud Heiloo en later de Stichting Regionale Archeologie Baduhenna met 20 vrijwilligers. Krantenartikelen, foto’s en publicaties in tijdschriften larderen het verhaal. De “jeugdhoek” van de tentoonstelling laat zien hoe enthousiast de jeugd aan het werk gaat als ze het museum komen bezoeken.

Activiteiten van en voor de jeugd.