Presentatie van de uitgave: “Heiloo onder je voeten”!

Op vrijdag 29 oktober is het boek “Heiloo onder je voeten, 100 jaar archeologische opgravingen in Heiloo” gepresenteerd in een feestelijke bijeenkomst. In aanwezigheid van sponsoren, archeologen en andere betrokkenen is het eerste exemplaar op ludieke wijze door de jeugd-burgemeester Jayden de Vries “opgegraven”, waarna het vervolgens door de voorzitter van Baduhenna Fons Morsch is overhandigd aan wethouder Rob Opdam. Tevens ontvingen de wethouder en de jeugd-burgemeester als herinnering een “ambtsketting” van archeologisch materiaal.

Vooraf heette Rita Morsch namens Baduhenna de aanwezigen welkom en gaf Fons Morsch in een korte schets de ontstaansgeschiedenis weer van het boek en een overzicht van de inhoud.

In verband met COVID was het aantal genodigden beperkt. Na de presentatie in de filmzaal van de Historische Vereniging Heiloo werd onder het genot van een hapje en een drankje de bijeenkomst voortgezet in het Archeologisch museum Baduhenna,

‘s Avonds gaf archeoloog Silke Lange uit Heiloo een lezing – eveneens voor een beperkt gezelschap – : “Heiloo onder je voeten. Een landschap vol verhalen – wat we nu weten en morgen zoeken.”

Het boek is nu verkrijgbaar in het museum, bij De Verhalenkamer en de lokale boekhandels. De prijs bedraagt € 15.