Onze vrijwilligers op stap!

Woensdag 18 oktober gingen onze vrijwilligers (23) in het kader van ons 25 jarig bestaan op stap: we brachten een bezoek aan ARCHOL in Leiden. Joris Brattinga (projectleider) verzorgde een presentatie “Van vondst naar vitrine” met speciale aandacht voor enkele topvondsten uit Heiloo.

Na een rondleiding door het gebouw mochten we een kijkje nemen bij 2 specialisten: Sebastiaan Knippenberg (vuursteen) en Steffen Baetsen (specialist botonderzoek).

Daarna vertrokken we naar het Rijksmuseum voor Oudheden, waar – na een heerlijke lunch – Luc Amkreutz (conservator prehistorie) ons de geheimen van het Zwaard van Ommerschans onthulde. Een kans om met het zwaard te poseren lieten sommigen niet aan zich voorbijgaan!

Vervolgens kregen we een informatieve rondleiding door de expositie “Het jaar 1000 – Nederland in het midden van de middeleeuwen.” Een aanrader!!!!

Ten slotte liet Luc Amkreutz ons de originele sikkels uit Heiloo zien. Als dank overhandigde onze voorzitter Fons Morsch hem een exemplaar van ons boek “100 jaar archeologisch onderzoek in Heiloo”.

Voldaan gingen we weer op weg naar Heiloo.