Heiloo: 25 opgravingen in bijna 25 jaar

Een speurtocht naar het verleden in Heiloo

Lezing op zondag 12 maart 2023 van 15.00u – 17.00u – spreker Jan de Koning

Heiloo ligt op een oude strandwal, een stevige ondergrond om op te wonen zelfs al in de bronstijd, zoals de archeologen door de vele opgravingen ontdekten.

Een van deze archeologen is Jan de Koning. In een boeiende lezing vertelt hij wat bijna 25 jaar onderzoek in Heiloo aan het licht heeft gebracht over de vroegere bewoners.

Drs. Jan de Koning aan het werk!!

Over de spreker

Drs. Jan de Koning (1965) studeerde af als archeoloog aan het van Giffen Instituut voor Pre- en Protohistorie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is werkzaam als senior-archeoloog en projectleider bij Hollandia Archeologen te Zaandijk.

Jan de Koning is in 25 jaar tijd bij vele archeologische opgravingen in Heiloo betrokken geweest. Van Stationsplein via het Postkantoor naar de Stolp, van Westerweg naar Craenenbroeck en Zuiderloo. Van noord naar zuid en van oost naar west, Jan heeft half Heiloo op de schop genomen.

Wat in het oog springt, is de wijze waarop Jan hierover rapporten opstelt. Naast de feitelijke gegevens over de opgraving weet hij de samenhang tussen de sporen in de opgravingslocaties te duiden. Hij schetst een beeld van de structuur van Heiloo en de bewoning vanaf de bronstijd. En zoekt verklaringen; waarom vertrokken de bewoners of waarom bleven zij juist?

Aanmelden; via communicatie@baduhenna.nl onder vermelding van naam en het aantal personen. Wees er snel bij, er is plaats voor maximaal 40 personen.

Locatie; De lezing wordt gehouden op het LandgoedWillibrordus, Kennemerstraatweg 464, 1851 NG Heiloo. Gebouw Willibrordus Business Centrum/ Refter-zaal. De ingang van de Refter-zaal ligt aan de Overtoom, in de gebouwvleugel links direct na de rechter toegangspoort.