Onze vrijwilligers in de schijnwerpers!

Het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) toert langs organisaties die werken met, en op zoek zijn naar vrijwilligers. Het VIP bemiddelt en wil daarom graag weten waar vrijwilligers terechtkomen.

Een plek waar je het verleden tegenkomt…

“Het team van Stichting Regionale Archeologie Baduhenna bestaat uit zo’n 25 medewerkers, allemaal vrijwilligers. Ze houden zich bezig met archeologie en de oudste geschiedenis van Heiloo.
Eerlijk? Ik heb dit museum niet eerder bezocht. De interesse ontbrak een beetje, ben meer van het heden. Toch ben ik, na een hartelijk welkom en een indrukwekkende rondleiding, aangenaam verrast. Het museum is mooi, de uitgebreide collectie absoluut interessant, maar het indrukwekkende zat ‘m wat mij betreft vooral in de gepassioneerdheid van mijn gids. Dat werkte aanstekelijk. Het werd een hele leuke, interessante en leerzame ochtend.”

Positieve sfeer & vibe
“Een positieve sfeer en vibe heerst er in de ruimte en onder de mensen van Baduhenna. Uit alle hoeken van het museum komen collega’s om aan te schuiven voor een gezellig koffiemomentje. De jongste van het gezelschap is 25 jaar. Geïnteresseerd in geschiedenis en handig met computer heeft hij hier, via het VIP, zijn plekje gevonden en brengt hij met veel toewijding een aantal uren per week door in dit museum.”

Van vrijwilliger naar betrokkene
“Bij het VIP zijn we het erover eens dat je niet alleen moet kijken naar hoe vrijwilligers hun tijd inzetten. Mensen zijn op zoveel meer manieren betrokken bij een organisatie. Bij Baduhenna hebben ze dat goed begrepen. Hier verwelkomen ze graag nieuwe betrokkenen door bijvoorbeeld in hun vacature te zetten: wat jij gaat doen heeft vooral te maken met jouw voorkeur.”

Wisdom of the crowd
“Voor veel functies (in het algemeen – red.) geldt dat ze nogal statisch zijn. Je bent bestuurder òf gastvrouw. Bij Baduhenna kun je beide zijn en geef je ook nog rondleidingen als je dat leuk vindt. Denkers, doeners, creatievelingen, pietjes precies, vrije denkers… iedereen is welkom om kennis te komen maken, om zo te ontdekken of ze hun talenten kunnen benutten en/of iets kunnen leren. Ze maken bij Baduhenna gebruik van de wisdom of the crowd en laten zich graag verrassen.”

Interesse?
“Het team van Baduhenna kijkt uit naar je komst! Kijk voor meer informatie op www.vipheiloo.nl

Tekst: Petra van den Berg
Foto: Nausikäa de Blaauw

Voor meer informatie, mail naar: communicatie@baduhenna.nl