Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Lezingenserie: Hilde kan me nog meer vertellen …..

12 april: 20:00 - 22:00

€10

Hoe god in Kennemerland verscheen – André Numan

In de eerste helft van de achtste eeuw veroveren de Franken ‘Frisia ulterior’, het gebied tussen de Oude Rijn in het zuiden en het Vlie in het noorden. Aansluitend wordt de bevolking gekerstend door Angelsaksische monniken. Dan ook krijgt Kennemerland de eerste kerken.Vanuit die godshuizen worden weer andere gebedsruimtes gesticht.

Wie bouwden deze kerken, waar werden ze gerealiseerd en waarom juist op die plekken? In deze lezing komen al deze vragen en meer aan de orde komen. Ook wordt ingegaan worden op de bouwwijze van de kerken.

André Numan is actief betrokken bij vele archeologisch onderzoeken in binnen en buitenland. Hij was verbonden aan het Instituut voor Prae- en Protohistorie, thans (2014) Amsterdams Archeologisch Centrum van de Universiteit van Amsterdam (AAC) als hoofd Archeologische Velddienst en Documentatie en tot 2014 als  hoofd Archeologische Velddienst en Conservator.

Hij publiceerde onder meer over zijn onderzoek naar middeleeuwse bewoningssporen in het centrum van Haarlem, over Noord-Hollandse kerken en kapellen in de Middeleeuwen.

André is geboren in Haarlem, waar hij nog steeds woont en al sinds 1973 actief betrokken is bij de Archeologische Werkgroep Haarlem.

 De lezing begint om 20 uur en duren tot 22 uur. De zaal gaat open om half acht. Alle informatie over het programma is te vinden op deze website of bel anders voor vragen met Huis van Hilde: 023-5143247.

 

Gegevens

Datum:
12 april
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€10
Website:
www.oerij.eu

Organisator

Stichting Oer-IJ en Huis van Hilde
Website:
www.huisvanhilde.nl

Locatie

Het Huis van Hilde
Westerplein 6
Castricum, 1901 NA Nederland
+ Google Maps
Website:
http://huisvanhilde.nl/plan-je-bezoek/adres-route/