Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Lezingenserie: Hilde kan me nog meer vertellen …..

15 maart: 20:00 - 22:00

€10

Wouter Waldus – De reconstructie van de IJsselkogge.

In de lezing wordt, na een introductie op de opgraving en de berging van de 15e eeuwse IJsselkogge in 2011 bij Kampen uitgelegd hoe de reconstructie van het scheepswrak is aangepakt. Het betreft een digitale reconstructie, waarbij alle verzamelde gegevens van de IJsselkogge samenkomen tot een 3D model.

In de lezing zullen de voorlopige resultaten van dit bijzondere scheepsarcheologische project worden gepresenteerd. Tenslotte zal het belang van dit scheepswrak voor ons begrip van de vroegmoderne scheepsbouw worden toegelicht.

Wouter Waldus werkt als maritiem archeoloog bij ADC Maritiem. De afgelopen jaren heeft hij vele onderwaterarcheologische projecten in heel Nederland uitgevoerd. De opgraving en de lichting van de IJsselkogge in 2016 was een van de meest bijzondere en spectaculaire tot nu toe.

De kosten voor deze avond bedragen 10 euro. Vrienden van het Oer-IJ krijgen 10 procent korting. Wie kaarten voor vier of meer lezingen bestelt betaalt 2 euro minder per lezing. De lezingen beginnen om 20 uur en duren tot 22 uur. De zaal gaat open om half acht. Alle informatie over het programma is te vinden op deze website of bel anders voor vragen met Huis van Hilde: 023-5143247.

 

Gegevens

Datum:
15 maart
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€10
Website:
www.oerij.eu

Organisator

Stichting Oer-IJ en Huis van Hilde
Website:
www.huisvanhilde.nl

Locatie

Het Huis van Hilde
Westerplein 6
Castricum, 1901 NA Nederland
+ Google Maps
Website:
http://huisvanhilde.nl/plan-je-bezoek/adres-route/