Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Lezingenserie: Hilde kan me nog meer vertellen …….

18 januari 2018: 20:00 - 22:00

€10

Dark Ages – Henk van der Velde

In deze lezing wordt een introductie gegeven op de archeologie van de Vroege Middeleeuwen. Wat gebeurde er toen de Romeinen vertrokken? Wat zijn de bijzondere vindplaatsen in het kustgebied? Wat maakt de archeologie van vroegmiddeleeuws Holland nu zo bijzonder? Zijn enkele vragen die aan de orde zullen komen.

Henk van der Velde is hoofd archeologie van ADC ArcheoProjecten en tevens verbonden aan de universiteit Leiden. Hij promoveerde op de bewoningsgeschiedenis van Oost-Nederland maar heeft in de afgelopen twee decennia ook bijzondere opgravingen uitgevoerd in het Nederlandse kustgebied. Hij specialiseert zich daarbij vooral op de Romeinse tijd en de Vroege Middeleeuwen. In oktober verschijnt onder zijn leiding het boek ‘Struinen in de duinen’.

De kosten voor een avond bedragen 10 euro. Vrienden van het Oer-IJ krijgen 10 procent korting. Wie kaarten voor vier of meer lezingen bestelt betaalt 2 euro minder per lezing. De lezingen beginnen om 20 uur en duren tot 22 uur. De zaal gaat open om half acht. Alle informatie over het programma is te vinden op de website of bel anders voor vragen met Huis van Hilde: 023-5143247.

Gegevens

Datum:
18 januari 2018
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€10
Website:
www.oerij.eu

Organisatoren

Huis van Hilde
Stichting Oer-IJ

Locatie

Het Huis van Hilde
Westerplein 6
Castricum, 1901 NA Nederland
+ Google Maps
Website:
http://huisvanhilde.nl/plan-je-bezoek/adres-route/